Peach melba tærte

10. april 2018 Kager 0
Peach melba tærte

Nogle gange får man en idé og så bliver resultatet ganske godt 🙂 en lækker sommertærte med dejlige farver og en god blanding af sødme og syre.

ca 8 personer

 

Bund:

100 g vegansk smør

100 g marcipan

100 g rismel

50 g kikærtemel

50 g flormelis

1/2 tsk bagepulver

1 1/2 spsk HUSK/loppefrøskaller

4 spsk vand

Fyld:

150 g fersken (+ 1 ekstra fersken) – jeg brugte dem fra dåse

50 g sukker

30 g mandemel

2 spsk kartoffelmel

1 tsk bagepulver

100 g hindbær (frosne er ok)

 

Andet:

Evt vegansk flødeskum

 

Fremgangsmåde:

Start med bunden. Bland vand og HUSK/loppefrøskaller, så det kan gelere. Riv marcipan og bland med melet. Kom flormelis og bagepulver i og bland godt rundt. Tilsæt til sidst smør og HUSKmassen og rør rundt/ælt til du har en mørdej. Sæt den på køl i 20-30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader imens. Tag dejen ud og mas den ud i en silikone tærteform eller en springform Ø25 cm. Sørg for at lave kanterne høje, da dejen falder lidt sammen. Sæt den i ovnen og bag i 10 min mens du gør fyldet klar.

Blend 150 g ferskner til en puré. Kom det i en skål og tilsæt sukker, mandelmel, kartoffelmel og bagepulver og bland det godt. Skær den resterende fersken i tynde skiver. Når bunden har bagt i 10 minutter tager du den ud, skruer ovnen ned på 175 grader, og kommer en smule af massen i bunden og fordel halvdelen af ferskenskiverne herpå. Drys halvdelen af hindbærene ud over og hæld resten af massen over. Kom de sidste fersken skiver og hindbær over og bag tærten færdig i ca 25 minutter ti fyldet er fast – hold øje med den. Lad tærten køle inden du forsøger at fjerne firmen – da bunden er glutenfri, er den en smule mere porøs end ellers.

 

Server evt med en god klat vegansk flødeskum 🙂

 

Velbekomme.

 

vegansk fersken tærte

Please follow and like us: