Chokoladekage med ganache

Lækker fyldig chokoladekage perfekt til en fødselsdag eller eftermiddagskaffe 😉 Kan også laves som bradepandekage til skolen.
Ca 8 personer:
Kage:
125 g sukker
100 g mørk chokolade (minimum 70%)
75 g Naturli smørbar
1 dl havremælk
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
1 tsk æblecidereddike
4 spsk kakao
4 spsk kartoffelmel
3 spsk kokosfibermel
1 dl havremel
1 dl rismel
Kaffemousse:
0.75 dl kokosmælk
2 spsk sukker eller sirup
2 tsk agarpulver
2 spsk instant kaffe
0,75 dl Alpro piskbar soyafløde
Ganache:
80 g mørk chokolade
2 dl Alpro piskbar
Fremgangsmåde:
Start med kagen. Tænd ovnen på 180 grader.
Sukker, chokolade, smør og mælk kommes i en gryde og smeltes. Natron, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver sies i en skål. Kom alle de øvrige ingredienser heri undtagen æblecidereddike og bland det godt rundt. Når chokolademassen er smeltet, hælder du det op i skålen til de øvrige ingredienser og rører godt rundt. Tilsæt æblecidereddike og rør igen. Hæld det i en springform Ø20 cm) med bagepapir i bunden og bag den midt i ovnen i ca 35 min. Lad den køle helt af inden du flækker den i to. Lav ganache imens.
Hak chokoladen og kom i en skål med fløden og varm op over vandbad til chokoladen er smeltet. sæt det på køl – det skal være HELT koldt inden du kan piske det og komme det på kagen.
Lav kaffemoussen ved at komme alle ingredienser pånær fløden i en gryde og varm godt op under omrøring. Pisk fløden til skum imens. Tag bunden af kagen som du har flækket i to og sæt på det fad den skal serveres på. Sæt formen omkring igen. Kom kaffemassen i skummet og vend det rundt og hæld det derefter på bunden. sæt på køl til det er stivnet (det tager ikke længe). Fjern ringen/formen og læg toppen af kagen på.
Tag den kolde ganache ud og pisk den i 2 minutter med en elpisker. Hvis den er for flydende, så sæt den på køl igen et kvarters tid. Smør den på kagen eller kom den i en sprøjtepose ed en stjernetyl og sprøjt på kagen. Sæt den på køl så ganachen sætter sig.
Tag kagen ud en halv times tid inden servering.