Chokoladekage med ganache

14. april 2018 Kager 0
Chokoladekage med ganache

Lækker fyldig chokoladekage perfekt til en fødselsdag eller eftermiddagskaffe 😉 Kan også laves som bradepandekage til skolen.

 

Ca 8 personer:

Kage:

125 g sukker

100 g mørk chokolade (minimum 70%)

75 g Naturli smørbar

1 dl havremælk

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

1 tsk vaniljesukker

1 tsk æblecidereddike

4 spsk kakao

4 spsk kartoffelmel

3 spsk kokosfibermel

1 dl havremel

1 dl rismel

 

Kaffemousse:

0.75 dl kokosmælk

2 spsk sukker eller sirup

2 tsk agarpulver

2 spsk instant kaffe

0,75 dl Alpro piskbar soyafløde

 

Ganache:

80 g mørk chokolade

2 dl Alpro piskbar

 

Fremgangsmåde:

Start med kagen. Tænd ovnen på 180 grader.

Sukker, chokolade, smør og mælk kommes i en gryde og smeltes. Natron, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver sies i en skål. Kom alle de øvrige ingredienser heri undtagen æblecidereddike og bland det godt rundt. Når chokolademassen er smeltet, hælder du det op i skålen til de øvrige ingredienser og rører godt rundt. Tilsæt æblecidereddike og rør igen. Hæld det i en springform Ø20 cm) med bagepapir i bunden og bag den midt i ovnen i ca 35 min. Lad den køle helt af inden du flækker den i to. Lav ganache imens.

Hak chokoladen og kom i en skål med fløden og varm op over vandbad til chokoladen er smeltet. sæt det på køl – det skal være HELT koldt inden du kan piske det og komme det på kagen.

Lav kaffemoussen ved at komme alle ingredienser pånær fløden i en gryde og  varm godt op under omrøring. Pisk fløden til skum imens. Tag bunden af kagen som du har flækket i to og sæt på det fad den skal serveres på. Sæt formen omkring igen. Kom kaffemassen i skummet og vend det rundt og hæld det derefter på bunden. sæt på køl til det er stivnet (det tager ikke længe). Fjern ringen/formen og læg toppen af kagen på.

Tag den kolde ganache ud og pisk den i 2 minutter med en elpisker. Hvis den er for flydende, så sæt den på køl igen et kvarters tid. Smør den på kagen eller kom den i en sprøjtepose ed en stjernetyl og sprøjt på kagen. Sæt den på køl så ganachen sætter sig.

 

Tag kagen ud en halv times tid inden servering.

vegansk kage

 

Please follow and like us: