Gimme some chocolate – cake

18. maj 2018 Uncategorized 0
Gimme some chocolate – cake

Denne her kage er VIRKELIG nem at lave og den smager skønt! Totalt win win situation 😉 Den eneste måde du kan fucke den up på, er ved ikke at piske din aquafaba (kikærtevand) nok.

 

6 personer:

Bund:

1 dl mandler

1/2 dl hørfrø

1 dl rismel

0,75 dl kokossuker

3 spsk kokosfibermel

1/2 tsk vaniljepulver

3 spsk kokosolie

2 dl plantemælk

1 tsk bagepulver

 

Chokolademousse:

Halvdelen af vandet fra en dåse kikærter (aka aquafaba)

1/2 alpro piskbar

130 g mørk chokolade

 

Andet:

En håndfld hasselnødder

evt 20 g chokolade til pynt

 

Fremgangsmåde:

Star med bunden, da denne skal være helt kølet af før moussen kan komme på. Tænd ovnen på 180 grader.

Kom mandler, hørfrø og rismel i en højhastighedsblender og mal til mel. Du må ikke blende for længe, da mandlerne så vil begynde at afgive olie og er der er parmandelstykker der ikke er helt kværnet, er det ‘no big deal’. Har du ikke en højhastighedsblender, så brug en kaffekværn til at male mandler og hørfrø. Smelt kokosolien. Hæld melet i en skål og tilsæt sukker, bagepulver og vanilje Rør rundt. Tilsæt mælk og til sidst kokosolie. Kom dejen i en springform eller lille rund form (Ø15 -20 cm), husk bagepapir  bunden. Bag i 30 minutter, men mærk om kagen give efter ved tryk. Lad den køle af.

 

Åben dåsen med kikærter og si halvdelen af væsken ned i en skål. Hak chokoladen groft, kom den i en skål og smelt over vandbad. Imens pisker du aquafabaen stift – den skal have konsistens ligesom når man laver marengues og lave bløde toppe. Pisk alpro fløde i en skål for sig. Når halvdelen af chokoladen er smeltet, tager du skålen op afvandbadet og rører lidt rundt mens resten smelter – så er den ikke brændvarm når du blander den med resten. Hæld den smeltede chokolade i den piskede aquafaba og rør godt rundt så det hele er integreret – dog ikke for voldsomt, da luften så slås ud. Vend hurtigt flødeskummet i og hæld det over kagebunden, der er i springform, eller med en justerbar mousseform omkring. Sæt på køl til den er fast, ca 45 minutter. Kør en kniv langs kanten inden du fjerner formen, Hak nødder og put den på kanten af kagen – du tager bare en håndfuld og sætter hånden op til kanten af moussen og presser let. Smelt evt 20 g chokolade til pynt og drys på et stykke bagepapir i forskellige retninger og smid det på køl til det er størknet. Bryd det op i større stykker og pynt kagen.

Voila 🙂

Velbekomme

Please follow and like us: