Syren/blåbær kage

18. maj 2018 Kager 0
Syren/blåbær kage

Jeg er gået lidt amok med spiselige blomster osv fra haven, men det er virkelig også bare et tag selv bord af lækkerier lige nu.

Jeg har altid elsket syrener siden jeg var helt lille. Jeg kan huske jeg plukkede dem og sugede i bunden af hver blomst hvor der kom en smule sødt ud.

De er super smukke som pynt, men de kan jo spises så jeg tænkte jeg ville forsøge at putte dem i en kage og her er resultatet:-)

 

6 personer

Bund

 

Syren/blåbærfyld:

1 dåse kokosmælk

1 aplro piskbar soyafløde

1 1/2 tsk vaniljepulver

1 dl vilde blåbær

0.75 dl ahorn sirup

1 1/2 Tsk agar pulver

3 dl syrenblomster

1 dl plantemælk

 

Top:

1 1/2 dl vilde blåbær

2 spsk ahornsirup

1/3 tsk agar pulver

 

Fremgangsmåde:

Pluk syrener og pil alle blomsterne af, så der ikke er noget stilk på. Kom blåbær og halvdelen af kokosmælken i en gryde. Bland agar pulver og plantemælk, så der ikke er nogen klumper i og hæld det op i gryden til blåbærene. Varm op under omrøring til kogepunktet. Hæld det i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser undtagen piskefløde. Blend til der ingen klumper er. Pisk fløden til skum og bland syrenmassen i. Hæld det over den afkølede kagebund mens den har en mousseform eller springform omkring. Sæt på køl mens du laver toppen.

 

Kom bærrene i en gryde og varm lidt op hvis de er frosne. Tilsæt sirup og agar og rør godt med et piskeris mens du varmer op til kogepunktet. Fordel det på toppen af kagen og lad den køle en time.

 

Kør en kniv langs kanten af kagen inden du løsnet formen. Pynt med syrener.

 

Please follow and like us: